The Newfoundland Band

The Newfoundland Band

The Newfoundland Band live@boogiewoogie.be

VOCALS, GUITAR, HARMONICA, PIANO:
Voor Ruben Van Zeveren a.k.a Rueben Mitchell, 24 jaar en master in de filosofie, was de muziek bij het woord voegen een late roeping. Schrijven was al langer een passie, maar pas op zijn 17de kocht hij zijn eerste gitaar, vijf jaar later kwam er een piano bij. Expressie, was in zijn keuze voor muziek ,de voornaamste reden. De interesse voor song-schrijven een logische gevolg.
Na enkele jaren aanmodderen werden songs pas echt muziek, toen een veelbelovende leadgitarist, tegen alle verwachtingen in, hem op zijn eenzame zwerftocht vergezelde. Het duo doopte zich om poetische redenen ‘The NewFoundland Band’.
De tocht naar het wasdom kende vele omzwervingen, waar een percussionist en zangeres hun weg kruisten. Een gedeelde nieuwsgierigheid en overgave aan muziek is wat hen nu aanspoort onbewandelde paden te volgen, op zoek naar muzikaal avontuur, waar het hen ook leiden mag…
LEADGUITAR, MANDOLINE, SLIDE, BACKINGS:
Kenny De Thaey is tweeëntwintig jaar, speelt sinds zijn dertiende gitaar. Na een zevental jaar gefascineerd te zijn door blues and rock, ontdekte hij in jazz een grote muzikale uitdaging. Dit jaar heeft hij zich dan ook ingeschreven in de Jazzstudio te Antwerpen. Hij speelde al bij verschillende bandjes, maar zweert sinds vier jaar bij de songs van zijn kompaan Ruben. Sinds een jaar staat hij ook op het podium met het Jazz-combo ‘Airfields’, waar hij aanvankelijk begon als mondharmonicaspeler. Kenny houdt van velerlei soorten muziek: blues, rock, jazz, country, klassiek, kleinkunst, pop… zolang het maar die ongrijpbare schoonheid in zich draagt. Dat ongrijpbare valt volgens hem evenzeer te ontdekken in poëzie. Ook daar heeft hij zich een tijdje overheen gebogen, met een paar bescheiden prijzen tot gevolg. Zo werd hij in 2004 laureaat van de poëziewedstrijd van de Gentse Stedelijke hogescholen. Maar muziek blijft natuurlijkerwijs zijn allergrootste passie.
In het middelbaar onderwijs was hij op het vlak van studies bezig met multimedia en typografie, en afgelopen schooljaar studeerde hij af als gegradueerde in de orthopedagogie.

Advertenties

Schrijf een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s