Fotografenteam Libya Rally 2014

www.libya-rally.com  

Een fotografenteam (Jan, Stefan, Nicky, Rudi en Frank) versloeg deze rally in Marokko (organisator Gert Duson) met enkele tienduizenden foto’s. Een onvergetelijk avontuur, met prachtige natuurbeelden en boeiende sport en actie. Je kan nu reeds een aantal beelden bekijken via de officiële site. Na de release van het beeldmateriaal zijn binnenkort ook individuele afbeeldingen te bekijken op de persoonlijke site(s) van de fotografen. Via Jan Van Gelder kan je de officiële geprinte albums aankopen.

Steeds wisselende weersomstandigheden (waaronder een paar erg zware zandstormen), dag- en nachtactie, en heel veel sportfotografie waren ons deel. Heel erg weinig rust of slaap, een moordend tempo, duizenden kilometers in ontoegankelijke gebieden, weinig tot geen modern comfort, slapen in ijskoude nachten onder de blote sterrenhemel,  brandende zon tot 47 °, hard en onophoudelijk werken, dit stond allemaal in schril contrast tot de onvergetelijke kameraadschappelijke sfeer, de onnoembaar vriendelijke plaatselijke bevolking, de team spirit onder deelnemers en organisators, en de prachtige landschappen en boeiende strijd tussen de deelnemers. Een rally die wellicht nog net in de schaduw staat van Dakar, maar die top georganiseerd werd en zonder twijfel een mijlpaal betekent voor wie dit nog niet eerder meemaakte. Een absolute aanrader voor avonturiers. Met dank aan Gert Duson en zijn uiterst gemotiveerd team om dit op poten te zetten. Met een speciale vermelding voor onze teamleider Jan Van Gelder, topfotograaf in deze branche, die ons strikt op het juiste spoor zette en met raad en daad een vlot verloop organiseerde.

Naast het sportief en avontuurlijk karakter van de Libya Race is er natuurlijk ook de prachtige natuur waarin de wedstrijd verloopt. Onweerstaanbaar is de verleiding van de fotograaf om ook dit te documenteren. Hoewel het element ‘wedstrijd‘ bij de piloten primeert, kan men tijdens zijn aanwezigheid daar niet anders dan evenzeer onder de indruk zijn van de ongelooflijk mooie landschappen waarin de rally plaats vindt. Marokko heeft uitgestrekte vlaktes, schitterende canyons, eindeloze bergketens, zonovergoten weer maar ook snijdende zandstormen en hevige onweders. Een lust voor het oog van de toeschouwer. Bovendien leidt het parcours langs plaatsen die je als toerist wellicht nooit kan bezoeken. Wist je trouwens dat je de rally ook kan meerijden buiten competitieverband ? Ben je ietwat avontuurlijk aangelegd en houd je van een unieke en verrijkende levenservaring, dan is deze organisatie ongetwijfeld een te boeken evenement. Alle informatie kan je vinden op de officiële website.

Advertenties

Schrijf een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s